Buitenland

Israëlische leger voert raketaanvallen uit op militaire faciliteiten Hamas

14-07-2018 15:13

Straaljagers en bewapende drones van de Israëlische luchtmacht hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag raketaanvallen op doelwitten in de Gazastrook uitgevoerd. Volgens berichten in de lokale media en in veiligheidskringen zijn militaire faciliteiten van de Palestijnse militante organisatie Hamas getroffen.

Handgranaat

Er zijn geen berichten over slachtoffers. Volgens berichten in de plaatselijke media zijn ongeveer gelijktijdig drie raketten uit de Gazastrook afgevuurd op doelen en in het zuiden van Israël.

Eerder werd er een handgranaat gegooid naar een Israëlische militaire eenheid in de buurt van de grensstad Rafah. Volgens een woordvoerder van het Israëlische leger raakte daarbij een Israëlische soldaat lichtgewond.

Confrontaties met Israëlische leger

Vrijdag is een Palestijnse jongere om het leven gekomen bij gewelddadige confrontaties met het Israëlische leger aan de grens met Gaza. Volgens het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid raakten in Gaza meer dan twintig mensen gewond. De Palestijnen protesteerden tegen de acties van Israëlische luchtmacht die Hamas-doelen in de Gazastrook beschoten.

ANP

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens