Binnenland

Directeur Nederlands Forensisch Instituut Peter van den Elzen stapt op wegens ontoelaatbaar gedrag

16-07-2018 16:05

Foto: Peter van den Elzen © NFI

Het contract met interim-directeur Peter van den Elzen (66) van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) is per direct beëindigd wegens ontoelaatbaar gedrag. Dat meldt het ministerie van Justitie en Veiligheid. Het besluit over het vertrek van Van den Elzen (66) volgt op berichtgeving in De Telegraaf over een onderzoek naar ontoelaatbaar gedrag dat de directeur vertoonde jegens een NFI-medewerkster.

Vertrek geen gevolgen continuïteit NFI

Er liep een onderzoek tegen de man, nadat op 5 juli een melding was binnengekomen dat hij zich mogelijk onvoldoende integer had gedragen. Het ministerie van Justitie laat nu weten dat hij gedragsregels heeft overtreden:

 

”Uit onderzoek is naar voren gekomen dat het handelen van de algemeen directeur ad interim niet in overeenstemming is geweest met de gedragsregels die zijn vastgesteld in de Gedragscode Integriteit Rijk ten aanzien van privérelaties op het werk. Op basis van de conclusies van de commissie heeft de interim-directeur besloten om zijn functie neer te leggen. De contractuele relatie zal met onmiddellijke ingang worden beëindigd.”

 

Zijn vertrek heeft geen gevolgen voor de continuïteit van het NFI, aldus het ministerie. Het contract van de interim liep nog slechts enkele maanden. De benoeming van een nieuwe directeur is in de afrondende fase.

ANP/TPO

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens