Buitenland

Verdachte van doodslag Wouter van Luijn voorgeleid

16-07-2018 12:08

Foto: hoofdverdachte wordt voorgeleid voor onderzoeksrechter in Palma de Mallorca

Een jongeman die er op Mallorca van wordt verdacht dat hij de 34-jarige Wouter van Luijn uit Amsterdam afgelopen vrijdag zo hard heeft geslagen dat hij overleed, is maandag voorgeleid voor de onderzoeksrechter. De man is volgens plaatselijke media de hoofdverdachte in het onderzoek naar de dood van de Nederlandse cineast.

Gezondheidsproblemen

Van Luijn was op vakantie en overleed na een beroving in het door drugshandel beruchte krottenwijkje Son Banya, niet ver van het vliegveld van Palma de Mallorca. Het onderzoek richt zich op de jongeman, omdat hij het slachtoffer naar het ziekenhuis heeft gebracht. Hij kwam eerst met het verhaal dat hij Van Luijn gewond langs een weggetje had gevonden, maar erkende vervolgens dat dit niet klopte.

De hoofdverdachte heeft volgens plaatselijke media bekend zijn slachtoffer in Son Banya te hebben geslagen bij een beroving. Het is onduidelijk wat zich vervolgens heeft afgespeeld en waarom hij Van Luijn toen naar het academisch ziekenhuis, hemelsbreed 8,5 kilometer verderop, reed. Plaatselijke media berichten dat de klappen die het slachtoffer van zijn berover(s) kreeg volgens de onderzoekers op zichzelf niet tot zijn dood hebben kunnen leiden. Dat zou in combinatie moeten zijn geweest met drugsgebruik of gezondheidsproblemen.

Meer aanhoudingen

Ook een achttienjarige jongen is in het weekend aangehouden in verband met de dood van Van Luijn. Hij is inmiddels weer vrijgelaten, maar wordt nog wel als verdachte gezien. De politie sluit niet uit dat meer aanhoudingen volgen in de zaak, aldus de Diario de Mallorca.

ANP

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens