Binnenland

Woordvoerder ‘asielkrakersgroep’ We Are Here krijgt verblijfsvergunning, stapt op als woordvoerder

18-07-2018 13:25

De woordvoerder van de groep uitgeprocedeerden We Are Areheeft een verblijfsvergunning gekregen. Dat meldt AT5 vandaag. Na zestien jaar is de Soedanese Khalid Abdou Jone uiteindelijk dan toch erkend als vluchteling. Hij laat weten nu op te stappen als woordvoerder van de groep die bekend werd door als ‘asielkrakers’ al geruime tijd van pand tot pand te trekken.

Lees ook – Dossier We are here

‘We Are Here’ zal het nu zonder hun ervaren woordvoerder stellen en zegt op zoek te gaan naar een nieuw iemand die de rol nu op zich wil nemen. De uitgeprocedeerde asielzoekers moest onlangs nog een gekraakt pand in Amstelveen verlaten. Zij kraakten dat pand op 5 juni nadat de vluchtelingen de eerder gekraakte woningen aan de Rudolf Dieselstraat in Amsterdam-Oost hadden verlaten.

Er zijn inmiddels meerdere groepen van We Are Here, die zichzelf liever een groep ‘ongedocumenteerde vluchtelingen’ noemt. Er is een groep met vrouwen en een groep ‘waar moslims zich niet bij aan mogen sluiten’.

De groep is blij voor Jone, zo vertelt hij aan AT5. “Dit laat ook aan de anderen zien dat er hoop is, al duurt het wel heel lang.”