Binnenland

Syriëgangster met baby aangehouden op Schiphol

18-07-2018 12:44

Een 22-jarige vrouw die vermoedelijk is teruggekeerd uit het strijdgebied van Islamitische Staat is dinsdagavond op Schiphol aangehouden. Ze arriveerde met haar zeven maanden oude baby op een vlucht vanuit Erbil, in het noorden van Irak, zo maakte het Openbaar Ministerie (OM) woensdag bekend.

Sterk geradicaliseerd

De Rotterdamse wordt verdacht van deelname aan een terroristische organisatie en het voorbereiden van terreurdaden. De vrouw wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

A. is ongeveer twee jaar geleden naar Syrië gereisd. Ze zou sterk geradicaliseerd zijn en mogelijk getrouwd zijn met een jihadistische strijder.

Terugreizen

Haar vader deed destijds aangifte van vermissing. Hij reisde onlangs naar de regio om haar op te halen uit een kamp waar ze vastzat. Ze wilden terugreizen naar Nederland maar dat nam enige tijd in beslag.

De advocaat van de familie, Taner Sen, kan niets zeggen over zijn cliënte, omdat A. in volledige beperkingen zit. Wel stelt hij dat de vader van A. inmiddels ook in Nederland is teruggekeerd. Ze reisden niet samen terug naar Nederland maar wel vlak achter elkaar.

ANP

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens