Doneer aan TPO
 

De val die boerkini heet: terreur gedijt bij polarisatie en onrust

De boerkinidiscussie zorgt voor onvrede en aanwas van terreurgroepen

Door: , 14:18, 25 augustus 2016

De boerkinidiscussie zorgt voor onvrede en aanwas van terreurgroepen

Velen trappen in de val die boerkini heet. De heetgebakerde Franse gendarmes die een van de zon genietende moslima op het Franse strand dwingen haar vermeende boerkini uit te trekken terwijl het niet eens een boerkini was, en daarnaast de orthodoxe en salafistische moslims die moord en brand schreeuwen over het onrecht wat hun vrouwen wordt aangedaan. Een uitgelezen kans om de slachtofferrol die ze al met zo veel verve spelen, te perfectioneren.

Maar ziet dan niemand dat het belachelijke boerkini-komkommer-item een van de vallen is die terroristen-in-naam-van-de-islam in Europa hebben opgezet? Heeft dan niemand de handboeken gelezen van de kunst van het terrorisme? Terrorisme is er niet alleen op uit om dood en verderf te zaaien, het liefst onder onschuldige burgers, maar vooral om bevolkingsgroepen tegen elkaar op te zetten. Terroristen gedijen bij maatschappelijke onrust en als de ontevredenheid tegen de plinten klotst kunnen zij weer toeslaan en, nog belangrijker, zullen de ontevredenen de terroristen zoeken om zich bij hen aan te sluiten zodat de cirkel rond is en de spiraal van geweld een nog breder bereik heeft.

‘Geen westerling veilig op straat’

De aanslagen in Parijs in januari en november 2015, de aanslagen in Brussel van maart 2016 en de aanslag in Nice in juli 2016 heeft de angst er goed ingejaagd bij alle Europese burgers. Zelfs in een lieflijk kerkje, waar je er zoveel van hebt in Frankrijk, loop je het risico dat je keel doorgesneden wordt. Nergens is het veilig, overal loert het gevaar. En dat is exact conform de handboeken van het terrorisme en de internetteksten van Islamitische Staat zoals in haar glossy Dabiq: ‘Zorg ervoor dat geen westerling zich meer veilig voelt op straat. Dat hij constant achter zich kijkt of er niet iets kan gebeuren. Sla toe met alle mogelijke middelen.’ Een van de gevolgen van deze tactiek is dat alles wat met islam te maken heeft op goudschaaltjes wordt gewogen, zo ook de boerkini.

Ik vind de boerkini een onding maar van mij mogen moslima’s ze dragen. Ik neem kennis van de vrome redeneringen die moslima’s debiteren dat het hun eigen vrije keus is om ze te dragen. Maar die vrijheid wordt in mijn ogen wel bepaald om niet te zeggen beperkt door de moslimmannen in de omgeving van de boerkini-dragende moslima’s. Zou een boerkini-dragende moslima ook de mogelijkheid hebben zich te ontdoen van haar kledingstuk en op een dag besluiten in bikini te gaan baden? Ik denk dat het huis te klein zal zijn voor de bebaarde echtgenoten, broers, schoonvaders en alles wat mannelijk is in de directe omgeving van de moslima. Maar we leven in een democratie en rechtsstaat; we mogen ons geloof beleven zoals we willen. En de boerkini-dragende moslima’s zijn een zeer kleine groep en juist omdat ze zo opvallen zullen ze het wel uit hun hoofd laten explosieven onder hun zwarte gewaden te dragen zoals wel gesuggereerd wordt.

Nieuwe vrijwilligers voor terreur

Intussen beiden de ideologen van Islamitische Staat en verwante terreurbewegingen hun tijd in hun burelen en zien ze met groot genoegen toe hoe Europa desintegreert en polariseert. En reken maar dat zich weer nieuwe vrijwilligers melden bij de virtuele hoofdkwartier van de terreurbewegingen,

De oplossing van dit in essentie uiterst explosieve conflict is dat iedereen zijn of haar toon matigt. Dat iedereen zich realiseert dat olie op het vuur gooien, tot welke partij je ook behoort, alleen maar ten faveure is van de terroristen die niets dan kwaad op hebben met onze samenlevingen. Het is dus de verantwoordelijkheid van politici, van de uitvoerende macht, en van leidslieden van met name orthodoxe moslimgroeperingen zoals de salafisten om de veenbrand die al zo lang woedt te doven en ervoor zorg te dragen dat zij niet evolueert in een verschroeiend vuur dat onze samenlevingen zozeer zal aantasten dat blussen op termijn onmogelijk wordt.

 
 
 
   

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace