Bladen

Nederlandse fans maken zich op voor Penoza 3

29-09-2013 07:13

HILVERSUM – Het heeft een jaar geduurd. Maar zondagavond zullen de fans eindelijk te weten komen hoe het maffiamoeder Carmen van Walraven verder vergaat. De KRO zendt de eerste aflevering van het derde seizoen van hitserie Penoza uit.

De serie vertelt over een huisvrouw (Monic Hendrickx), die na de gewelddadige dood van haar echtgenoot Frans (Thomas Acda) gedwongen wordt zijn rol in een misdaadkartel over te nemen. In het tweede seizoen lukte het Carmen, ondanks de rol die zij nu speelt in het criminele circuit, een nieuw gezinnetje op te bouwen met haar nieuwe vriend (Eric Corton).

In het derde seizoen gaat een vastgoedmagnaat (Peter Blok) een grote rol in haar leven spelen. Een andere nieuwe vaste acteur is Gijs Naber, die een nieuwe werknemer van Walraven speelt die er een heel eigen agenda op nahoudt. Verder keren vaste acteurs als Raymond Thiry, Loek Peters en Marcel Musters terug in de derde reeks.

Nieuwe leden van de KRO kregen de afgelopen weken al als presentje een dvd met de eerste aflevering van het derde seizoen. De reacties op Twitter waren bijzonder lovend. Penoza is niet alleen in Nederland een groot succes. Er zijn inmiddels remakes gemaakt in de VS en Polen en een Russische versie is in de maak.