Doneer aan TPO
 

Zeker 140 doden bij aanval en moordpartij op school Pakistan

Pakistaanse Taliban richten bloedbad op school in Peshawar aan

Door: , 8:26, 16 december 2014

Pakistaanse Taliban richten bloedbad op school in Peshawar aan

De Pakistaanse Taliban hebben dinsdag in het noorden van Pakistan een school aangevallen. Volgens de autoriteiten zijn er inmiddels meer dan honderdvijfentwintig doden te betreuren. Op verschillende plekken klinkt een Pakistaanse roep om wraak op de Taliban, die het op kinderen gemunt heeft.

Volgens een woordvoerder van de Taliban is de betreffende aanval “slechts een trailer” en zijn hun capaciteiten altijd ‘onderschat’.

Update: Nieuwe cijfers spreken over zeker 140 doden.

Update 15:10 Alle gewapende militanten die een militaire school in het Pakistaanse Peshawar aanvielen, zijn dood. Dat meldt ANP op basis berichtgeving van CNN. Een politiewoordvoerder zou verklaard hebben dat alle aanvallers gedood zijn. Door de aanval zijn zeker 131 mensen om het leven gekomen, onder wie meer dan honderd kinderen. Vele tientallen mensen raakten gewond. Zeker vijftien explosies hebben er plaatsgevonden, meldde het Pakistaanse medium Dawn, volgens CNN waren er ‘boobytraps’ geplaatst.

Verscheidene media benadrukken dat de situatie verwarrend is, en niet met zekerheid gezegd kan worden dat de situatie nu inderdaad ‘onder controle’ is.

Update 13:30: De laatste cijfers geven aan dat bij de aanval van extremisten op een school in het Noord-Pakistaanse Peshawar 126 doden en 122 gewonden zijn gevallen. Zeker 100 doden waren scholieren. Van de aanvallers die lid zouden zijn van een strijdgroep van de Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP) zijn er tot dusverre vier gedood.

Update 11:10: Premier Pervez Khattak zei volgens de krant Dawn dat het leger de toestand onder controle probeert te krijgen. Zeker drie van de aanvallers zijn gedood. Volgens een andere minister uit dezelfde deelstaat hebben de overige terroristen zich verschanst in een deel van het pand dat als kantoor dienst doet.

De Pakistaanse premier Nawaz Sharif noemde de aanval op de school “een nationale tragedie”. Een zegsman van de Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP) stelde dat de militaire school was uitgezocht om aanvallen van het leger op burgers in het noordwesten van het land te wreken. “We kozen de school uit omdat de regering onze vrouwen en familie tot doelwit heeft gemaakt.” Het was volgens hem de bedoeling dat alleen oudere leerlingen en geen jonge kinderen omkwamen.

Update 10:30: Zeker 84 schoolkinderen zijn dinsdag gedood bij een aanval van Pakistaanse Taliban op een school in Peshawar. Ook kwamen twintig anderen om het leven volgens premier Pervez Khattak van de deelstaat Khyber Pakhtunkhwa, zo weet ANP. Daarmee staat het dodental dan op 104.

Update 10:26: Pakistaanse minister meldt 84 doden.

Update

Update 10:14: Lokale media melden al 50 doden bij de aanval op de Pakistaanse school.

Update 09:17: Bij de aanval zijn volgens hulpverleners zeker twaalf doden en 45 gewonden gevallen. Pakistaanse media spraken van elf gedode scholieren en een dode leraar. Peshawar ligt in een streek die al lange tijd door geweld wordt geplaagd, niet ver van de Afghaanse grens.

Kinderen

In de school zouden scholieren en leraren worden gegijzeld in de school in Peshawar, terwijl terroristen en militairen elkaar in de school beschieten. De stad ligt in een streek die al lange tijd door geweld wordt geplaagd, niet ver van de Afghaanse grens.

Volgens militaire bronnen zijn zeker zes Talibanstrijders een openbare school binnengedrongen die door het leger wordt gerund. Volgens een zegsman van terreurgroep Tehreek-e-Taliban Pakistan hebben de plegers van de aanslag de opdracht jonge kinderen niets aan te doen.

(TPO/ANP)

 
ingezonden mededeling

Nooit meer naar de kapper!

Dealert heeft een geweldige deal.Een Echte Remington oplaadbare baard- en alleshaartrimmer. op=op. bestel 'm hier. Deze Deal loopt tot as. do.

 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace