Doneer aan TPO
 

Facebook verwijdert app bescherming foto’s

Door: , 10:42, 26 januari 2015

AMSTERDAM – Facebook heeft een app verwijderd die foto’s van gebruikers beschermt. Dat meldt de Volkskrant. Het programma Reclaim geeft foto’s een watermerk, zodat je kunt zien wiens eigendom ze zijn.

De makers van Reclaim ontwikkelden de app als reactie op de nieuwe gebruiksvoorwaarden van Facebook, die op 30 januari ingaan. Hierdoor kunnen foto’s die mensen op hun profiel zetten, worden gebruikt voor andere doeleinden zoals advertenties.

Op de website van Reclaim is te lezen dat Facebook vlak na een uitzending op BNR Nieuwsradio de werking van de app tegenging. Ook zouden foto’s die door de software werden beschermd zijn gewist.

Protest

De Volkskrant schrijft dat bedenkers Sipke Jan Bousema en Willem van Leunen eind december toestemming kregen van Facebook om de app aan te bieden. Maar na twintig dagen werd deze al verwijderd. Van Leunen tekende volgens de krant officieel protest aan bij Facebook, maar heeft hier nog geen reactie op ontvangen.

Van Leunen vindt dat Facebook de app juist zou moeten toejuichen: “Hiermee hebben mensen een alternatief, waardoor ze toch op Facebook blijven.”

 
Tags: ,
 
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace