Doneer aan TPO
 

Deze zomer grote Nederlandse poolexpeditie

Door: , 10:15, 19 mei 2015

GRONINGEN (ANP) – Een groep van ruim vijftig Nederlandse wetenschappers gaat in augustus op expeditie naar de Noordpool. Ze gaan met de boot naar het eiland Edgeøya, aan de oostkant van Spitsbergen. Dat is ongeveer anderhalve dag varen vanaf Nederland.

De wetenschappers gaan onderzoek doen naar onder meer planten, dieren, bodemvervuiling en het landschap. ,,Onder hen zelfs sociale wetenschappers die onderzoek gaan doen naar ons’’, vertelt initiatiefnemer en bioloog Maarten Loonen van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Het Arctisch Centrum van de RUG organiseert de naar eigen zeggen grootste Nederlandse poolexpeditie ooit.

De trip is van 19 augustus tot en met 28 augustus. De temperatuur is dan gemiddeld een paar graden boven nul en het is vrijwel de hele dag licht.

 
Tags:
 
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace