TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Deze zomer grote Nederlandse poolexpeditie

Tags:

GRONINGEN (ANP) – Een groep van ruim vijftig Nederlandse wetenschappers gaat in augustus op expeditie naar de Noordpool. Ze gaan met de boot naar het eiland Edgeøya, aan de oostkant van Spitsbergen. Dat is ongeveer anderhalve dag varen vanaf Nederland.

De wetenschappers gaan onderzoek doen naar onder meer planten, dieren, bodemvervuiling en het landschap. ,,Onder hen zelfs sociale wetenschappers die onderzoek gaan doen naar ons’’, vertelt initiatiefnemer en bioloog Maarten Loonen van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Het Arctisch Centrum van de RUG organiseert de naar eigen zeggen grootste Nederlandse poolexpeditie ooit.

De trip is van 19 augustus tot en met 28 augustus. De temperatuur is dan gemiddeld een paar graden boven nul en het is vrijwel de hele dag licht.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.