TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

UPDATE: Kamervragen SGP over UWV-vergoeding cursus helderziende

Werklozen leren tarotkaarten lezen en doen reïncarnatiesessies

Update 09.27 uur: De SGP stelt Kamervragen over de kwestie. Deze staan onderaan dit artikel.


Als je werkzoekend bent, kun je je bij het UWV laten omscholen tot helderziende. De opleidingen tot bijvoorbeeld spiritueel belconsulent of hypnotiseur worden al jarenlang door de uitkeringsinstantie vergoed. Dat blijkt uit onderzoek door Reporter Radio (Radio 1), schrijft het AD vrijdag.

Volgens het onderzoek hebben sinds 2008 tientallen werkloze 50-plussers gebruik gemaakt van de mogelijkheden. Het gaat om bijna 1000 euro per persoon. Dit zijn de kosten per cursus.

Stichting Paradidakt leert werklozen hoe ze zogeheten tarotkaarten en engelenkaarten kunnen leggen. Ook gaan cursisten naar de Ardennen voor reïncarnatiesessies en leren deelnemers hoe ze in een glazen bol moeten kijken.

Het UWV zegt in het AD dat er niets mis is met de opleidingen. De stichting geeft namelijk een baangarantie. De werklozen kunnen na de cursus aan de slag bij een bellijn, waar ze 29 cent per minuut verdienen. Via de bellijnen, bekend van televisie, wordt de toekomst van bellers voorspeld. Ook wordt telefonisch advies gegeven over relatieproblemen en financiële zorgen.

Kamervragen door Elbert Dijkgraaf (SGP):

1. Bent u bekend met het bericht ‘UWV schoolt werklozen om tot helderzienden’?
2. Klopt het dat het UWV subsidies heeft verstrekt voor paranormale activiteiten, zoals het lezen van tarotkaarten en het kijken in een glazen bol?
3. Is een baangarantie voor het UWV het enige criterium of zijn er beroepen waarvoor ondanks baangarantie geen subsidies ten behoeve van scholing worden verstrekt? Zo ja, op basis van welke criteria worden deze bepaald?
4. Bent u bereid voortaan af te zien van het verstrekken van deze subsidies?

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.