TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

‘Problemen jeugdzorg worden groter’

Tags:

DEN HAAG (ANP) – Ouders lopen tegen steeds meer hindernissen op als ze jeugdzorg voor hun kinderen willen regelen. De problemen nemen toe, in omvang en in ernst. Dat staat in de rapportage van de Monitor Transitie Jeugd. Daarin werken belangengroepen samen die in de gaten houden hoe de gemeenten de verantwoordelijkheid voor de jeugdzorg overnemen van het Rijk.

Volgens de maandag gepubliceerde monitor gaat het om nieuwe problemen. ,,In het eerste halfjaar gingen mensen op zoek naar hulp en wisten ze niet waar ze terechtkonden. Het duurde lang voor ze een eerste gesprek hadden en daarna moesten ze lang wachten op een beschikking. Uiteindelijk hebben ze een ingang gevonden. Nu lopen ze hier pas tegenaan'', zegt een woordvoerster van de monitor.

De belangengroepen vinden bijvoorbeeld dat de privacy niet goed is geregeld.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.