Binnenland

2,4 miljoen zien eerbetoon Cruijff

04-04-2016 08:44

Ruim 2,4 miljoen mensen hebben zondagavond naar Studio Sport op NPO1 gekeken, waarin het eerbetoon aan Johan Cruijff aan bod kwam. Dat blijkt uit de maandagochtend gepubliceerde kijkcijfers van de Stichting Kijkonderzoek.

Rondom de thuiswedstrijd van Ajax in de Amsterdam ArenA tegen PEC was een eerbetoon georganiseerd voor de anderhalve week geleden overleden voetballer. Zijn zoon Jordi was naar de ArenA gekomen voor het eerbetoon aan de wereldberoemde nummer veertien.

Hij heeft daar het condoleanceregister met ruim 33.500 boodschappen voor zijn overleden vader van Ajax ontvangen.

Sjaak Swart, Wim Jansen en Wim Suurbier waren aanwezig bij de overhandiging van het condoleanceregister, dat mensen rond de paasdagen tekenden. Zo'n honderd genodigden van de Johan Cruyff Foundation en de Johan Cruyff University ook. Zij waren daar op uitnodiging van Jordi en het management van Cruijff. De meesten van hen hadden afgelopen dinsdag de herdenking in Barcelona gemist.

Trainer Frank de Boer en zijn assistent Dennis Bergkamp zochten Jordi Cruijff voor de wedstrijd op. ,,Ik heb hem heel veel sterkte gewenst", vertelde De Boer. Aanvoerder Davy Klaassen overhandigde de zoon van Cruijff een speciaal Ajaxshirt met daarop een badge van zijn overleden vader en alle handtekeningen van de huidige spelers van Ajax.

ANP/TPO