TPOok!

 
avatar
   
Weten & Tech

Game voor veiligheid in het verkeer

Tags: ,

CAPELLE AAN DEN IJSSEL – Samsung heeft met Veilig Verkeer Nederland (VVN) een app ontwikkeld waarin kinderen worden gewaarschuwd voor het gevaar van het gebruik van de mobiel op de fiets. Volgens VVN is het smartphonegebruik in het verkeer een van de grootste angsten bij ouders over hun kinderen.

Samsung en VVN presenteerden de app Beat the Street donderdag op het Nieuwe IJssel College aan brugklasleerlingen. Zij mochten de app met een virtual reality-bril uitproberen en zo leren van de fouten die zijzelf en medeleerlingen in het verkeer maken. "Meer dan 90 procent van de ouders zegt het goede voorbeeld te geven, terwijl wij weten dat dat niet zo is'', zegt directeur Felix Cohen van VVN. "Want ouders kijken vaak op hun smartphone als ze in de auto zitten.''

De app wordt op verschillende voortgezet onderwijsscholen gepresenteerd en is ook gratis te downloaden in de Playstore, maar is niet verkrijgbaar in de mobiele winkel van concurrent iPhone.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.