TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

D66-plan met ov-studentenkaart lauw ontvangen

Tags:

DEN HAAG (ANP) – Een groot deel van de Tweede Kamer ziet niets in een plan van D66 om de ov-studentenkaart uit te breiden. D66 wil dat deze reiskaart zowel doordeweeks als in het weekeinde geldig is. De partij wil voor het plan 200 miljoen euro uittrekken. VVD, SP en CDA zijn tegen.

,,We kunnen dat geld beter uitgeven aan intensiever onderwijs en kleinere klassen'', zegt Kamerlid Pieter Duisenberg van regeringspartij VVD. CDA'er Michel Rog vindt dat D66 het spoor bijster is. ,,Een retourtje biedt geen oplossing voor de problemen in het onderwijs. Belangrijker is dat duizenden studenten nu afzien van een studie vanwege het leenstelsel. Wij willen dat de basisbeurs terugkomt'', aldus Rog. De SP noemt het een bizar plan. ,,Het klinkt leuk maar het heeft geen prioriteit. Dat geld kan beter besteed worden aan een terugkeer van de basisbeurs'', zegt Jasper van Dijk.

Volgens D66 zou iedereen ervan profiteren: studenten en de overige reizigers, omdat het openbaar vervoer wordt ontlast. De sociaalliberalen denken dat uitwonende studenten die nu een kaart voor doordeweeks hebben, in de nieuwe situatie een stuk vaker in het weekend naar en van hun ouders zouden reizen.

De spits op vrijdagmiddag en maandagochtend zou daardoor minder druk worden. D66 wil de uitgebreidere ov-studentenkaart voor iedereen in het mbo, hbo en op universiteiten laten gelden. D66-Kamerlid Paul van Meenen wijst er ook op dat studenten met een bredere ov-studentenkaart makkelijker de opleiding kunnen volgen die het beste bij ze past.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.