TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Slachtoffer schietpartij 31-jarige Utrechter

Tags:

UTRECHT (ANP) – Het slachtoffer dat in de nacht van woensdag op donderdag overleed na een schietpartij in Utrecht is een 31-jarige man uit die plaats. Dat meldt de politie donderdag. Buurtbewoners hoorden rond 01.45 uur schoten op de Faustdreef en waarschuwden de politie.

Toen agenten arriveerden, was de man die in het portiek van een flat lag al overleden. Elders in de wijk, aan de Pallas Athenedreef, brandde rond het tijdstip van de schietpartij een auto uit. De politie gaat uit van brandstichting. De recherche onderzoekt wie de daders zijn en of de auto betrokken is bij het schietincident. In beide zaken zijn nog geen verdachten aangehouden.

Volgens plaatselijke media kwam de man die is doodgeschoten uit een familie die zich bezighoudt met drugshandel en is hij het slachtoffer van een liquidatie. ,,Daar kunnen we niets over zeggen'', aldus een politiewoordvoerster. ,,Dat is te vroeg en te voorbarig. We zijn een groot onderzoek begonnen en ook dit maakt daar deel van uit''. Ze noemt het opvallend dat kort na de schietpartij in dezelfde wijk een auto is uitgebrand. ,,Het kan toeval zijn, maar er kan ook zeker een verband zijn.''

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.