TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Leeftijdsgrens buschauffeurs gaat omlaag

Tags:

DEN HAAG (ANP) – De leeftijdsgrens voor buschauffeurs gaat definitief omlaag naar achttien jaar. De ministerraad heeft vrijdag ingestemd met een voorstel daartoe van minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur. De maatregel moet zorgen voor voldoende buschauffeurs.

De stap volgt op een jarenlang experiment met een verlaging van de leeftijdsgrens. De minimumleeftijd varieerde in de proef (tussen 2011 en 2017) van achttien tot twintig jaar. Vakbekwame chauffeurs van achttien jaar mochten onder meer rijden op stads- en streekbussen. Voor chauffeurs op touringcars zonder een vast rooster was dat twintig jaar.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.