TPOok!

 
avatar
   
Weten & Tech

‘Vliegende watertaxi snel naar Nederland’

Tags: ,

DELFT – De vliegende watertaxi SeaBubbles moet zo snel mogelijk naar Nederland komen. Het liefst vindt er nog dit jaar een eerste demonstratie mee plaats. Dat zegt Minze Walvius van mobiliteitsbureau Advier.

Het bureau kijkt in het kader van het Europese project Share-North hoe snel SeaBubbles naar Nederland is te halen. Deze vliegende watertaxi, die wordt aangedreven door een batterij, is ontworpen voor gebruik op het water in en rondom grote steden. De draagvleugelbootjes moeten een schoon en duurzaam alternatief bieden en daarmee bijdragen aan het oplossen van de fileproblematiek.

Per eivormige rivierbus moeten inclusief piloot vijf mensen kunnen worden vervoerd, zo schreef persbureau Bloomberg in juli vorig jaar al over de SeaBubbles. De bedoeling is overigens dat een robot op termijn de taken van de bestuurder overneemt. Mensen moeten de, een paar centimeter boven het water zwevende, watertaxi uiteindelijk via een app kunnen bestellen.

In augustus zijn in Parijs al de eerste SeaBubbles te vinden. Waar de draagvleugelbootjes in Nederland hun entree moeten maken, is nog onduidelijk. ‘’Daar werken we nog aan’’, aldus Walvius. Volgens hem kan de vliegende watertaxi bijna overal in Nederland worden ingezet. ‘’Rotterdam, Amsterdam, Friesland, Dordrecht, op de kanalen’’, somt hij enkele van de mogelijkheden op.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.