TPOok!

 
avatar
   
Weten & Tech

Android op 2 miljard apparaten

Tags: ,

MOUNTAIN VIEW – Meer dan twee miljard apparaten wereldwijd draaien inmiddels op het besturingssysteem Android. Dat heeft Google-topman Sundar Pichai woensdag bekendgemaakt op de I/O-conferentie in thuisstad Mountain View. Volgens Pichai ging Android deze week door de grens van twee miljard. De laatste keer dat Google cijfers gaf, was in 2015, toen Android op 1,4 miljard apparaten stond.

Het bedrijf achter Android werd in 2003 opgezet. Google kocht het twee jaar later voor 50 miljoen dollar. In 2008 kwam het eerste toestel met Android op de markt. Het besturingssysteem is nu toe aan zijn zevende versie, Nougat. De opvolger, die begint met een O, werd woensdag als beta vrijgegeven. Dit najaar moet de nieuwe Android-versie op de markt komen.

Chrome, Play, Gmail, Maps, Search en YouTube hebben ruim een miljard gebruikers. Volgens Pichai heeft de Google Drive 800 miljoen gebruikers en Google Photos 500 miljoen.

Google kondigde ook aan dat er een lightversie van Android komt. Android Go is bedoeld voor de goedkoopste telefoons, die minder dan 1GB aan geheugen hebben. Dat moet nog meer Android-gebruikers opleveren. Op het besturingssysteem zitten aangepaste versies van bijvoorbeeld YouTube en Chrome, die minder data en minder geheugen gebruiken.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.