TPOok!

 
avatar
   
Weten & Tech

Mercedes gaat strijd met Tesla aan

Tags: ,

STUTTGART – Mercedes gaat in de Verenigde Staten de strijd met Tesla aan. Nog niet met een volledig elektrische auto, maar wel met thuisbatterijen. Mercedes-Benz Energy gaat de batterijen al deze lente leveren aan Amerikanen, te beginnen in Californië.

Mercedes ontwikkelde de batterijen van 2,5 kilowattuur oorspronkelijk voor gebruik in hybride auto's. De accu's kunnen daardoor veel laadcycli weerstaan. Als Amerikanen zonnepanelen voor op hun dak aanschaffen bij Vivint Solar kunnen ze daar maximaal acht van de koppelbare batterijen van de Duitse automaker bij bestellen.

Tesla's Powerwall is de grootste concurrent van de batterijen van Mercedes. Dat apparaat is er alleen in een formaat van 14 kilowattuur. Beide accu's slaan door de zonnepanelen opgewekte stroom op zodat die gebruikt kan worden op een ander moment. De batterijen helpen ook schommelingen in de stroomproductie op te vangen.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.