TPOok!

 
avatar
   
Weten & Tech

Tientallen arrestaties om hacken pinautomaten

Tags: ,

DEN HAAG – In verschillende Europese landen zijn 27 personen opgepakt in verband met het hacken van pinautomaten. Twee arrestaties werden verricht in Nederland, aldus de Europese politieorganisatie Europol donderdag.

De verdachten boorden of smolten gaten in de kappen van geldautomaten, waarna ze laptops of andere elektronische apparaten, zogenoemde 'black boxes', konden aansluiten op de computer daarachter. Zo konden ze de automaten instructies geven om al het aanwezige geld uit te geven. De schade liep volgens Europol in de honderdduizenden euro's.

Deze vorm van elektronische diefstal stak in 2015 in West-Europa voor het eerst de kop op. De meeste arrestaties werden in 2016 en 2017 verricht. Volgens Europol komen de daders voornamelijk uit Roemenië, Moldavië, Rusland en Oekraïne. Het onderzoek duurt voort en er kunnen nog meer arrestaties volgen.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.