TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Asscher wijt impasse aan mist rond breuk

Tags:

DEN HAAG (ANP) – PvdA-leider Lodewijk Asscher voelt zich niet aangesproken door het beroep datinformateur Edith Schippers vrijdag op alle partijen deed om blokkades op samenwerking met andere partijen te laten varen. De patstelling waarin de kabinetsformatie verkeert, is volgens hem te wijten aan VVD, CDA, D66 en GroenLinks. Zij moeten eerst maar eens kijken of de breuk die maandag tussen hen ontstond echt niet valt te lijmen.

Die vier partijen moeten volgens Asscher duidelijk maken waarom ze de onderhandelingen over een nieuw kabinet hebben afgebroken en of ze dat overleg niet alsnog nieuw leven in kunnen blazen. Nog steeds is niet duidelijk of het kwartet ,,serieus heeft geprobeerd hun verschillen te overbruggen'', stelt de PvdA-voorman. ,,Daarom hebben wij geadviseerd een uiterste poging te doen. Ik hoop dat dit weekend daarbij helpt.'

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.