TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Opkomst verkiezingen Iran rond 70 procent

Tags:

TEHERAN (ANP) – Ruim veertig miljoen Iraniërs hebben vrijdag hun stem uitgebracht voor een nieuwe president. Dat meldt het Iraanse ministerie van Binnenlandse Zaken. Het zou betekenen dat de opkomst op ongeveer 70 procent ligt. In Iran waren circa 56 miljoen inwoners opgeroepen om te stemmen.

De verkiezingsuitslag wordt binnen 24 uur verwacht.

De strijd om het presidentschap gaat vooral tussen de huidige president Hassan Rohani (68) en een 'ultra' onder de machtige geestelijken, Ebrahim Raisi (56). Een kandidaat moet meer dan 50 procent van de stemmen krijgen om in deze eerste ronde tot president te worden gekozen. Als geen van de kandidaten dat percentage haalt, volgt over een week een tweede ronde.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.