TPOok!

 
avatar
   
Weten & Tech

Ashley Madison schikt na datalek

Tags: ,

TORONTO – Vreemdgangerssite Ashley Madison treft waarschijnlijk een schikking met de gebruikers die twee jaar geleden werden getroffen door een enorm datalek. Het bedrijf achter de site biedt gedupeerden in totaal 11,2 miljoen dollar (9,8 miljoen euro). Er ligt een voorlopig akkoord, maar de rechter moet dat nog goedkeuren. Het is niet bekend hoeveel gebruikers een claim hebben ingediend.

Hackers publiceerden in juli 2015 de gegevens van ongeveer 37 miljoen mensen die via Ashley Madison een affaire hadden gezocht. Het ging niet alleen om actieve gebruikers, maar ook om mensen die ooit lid waren geweest, waren gestopt en Ashley Madison hadden betaald om alle gebruikersgegevens te wissen.

Ashley Madison had eind vorig jaar al een schikking getroffen met de Amerikaanse toezichthouders. De site betaalde een boete van 1,6 miljoen dollar voor misleiding van klanten en slechte beveiliging van gegevens

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.