TPOok!

 
avatar
   
Weten & Tech

‘Emiraten achter hack persbureau Qatar’

Tags: ,

WASHINGTON – De hack van het staatspersbureau van Qatar was het werk van de Verenigde Arabische Emiraten. Bronnen bij de Amerikaanse inlichtingendiensten hebben dat gezegd tegen The Washington Post. Aanvankelijk werd gewezen naar Rusland, vorige maand noemde Qatar ''buurlanden'', maar dit is de eerste keer dat een naam van een buurland wordt genoemd.

Het staatspersbureau van Qatar publiceerde op 24 mei een bericht waarin het staatshoofd, de emir, zich positief uitliet over Iran. Volgens Qatar was het bericht nepnieuws, de emir zou überhaupt geen toespraak hebben gehouden. Toch werd Qatar geboycot door de aartsvijanden van Iran, waaronder Saudi-Arabië, Egypte, de Emiraten en Bahrain. Die sneden alle politieke en economische banden met Qatar door.

Een dag voor de publicatie zouden de leiders van de Emiraten over de aanval hebben overlegd. Amerikaanse spionnen zouden dat vorige week hebben ontdekt toen ze naar verzamelde informatie keken. Volgens The Washington Post is het niet duidelijk of de Emiraten de hack zelf hadden uitgevoerd, of dat het land hackers had ingehuurd.

De ambassadeur van de Emiraten in Washington ontkent dat zijn land achter de hack zit.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.