TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Meer Syriërs op sanctielijst EU

Tags:

BRUSSEL (ANP) – De Europese Unie heeft maandag nog eens zestien Syriërs op de sanctielijst gezet vanwege hun betrokkenheid bij chemische wapens. Het gaat om acht hooggeplaatste militairen en acht wetenschappers.

Van in totaal 255 Syriërs zijn nu de Europese tegoeden bevroren. Voor hen geldt ook een reisverbod naar de EU. Op de sanctielijst staan verder 67 instellingen.

De sancties tegen het Syrische regime werden in mei met een jaar verlengd. Onder meer bepaalde investeringen en wapen- en oliehandel met Syrië zijn verboden. Dat geldt ook voor het leveren van technologie die internet- en telefoonverkeer monitort of op een andere manier kan worden gebruikt voor het onderdrukken van de bevolking.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.