TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Pride Amsterdam start met demonstratieve mars

Tags:

AMSTERDAM – Pride Amsterdam begint dit jaar op zaterdag 29 juli met de Pride Walk, een demonstratieve wandeltocht in de hoofdstad. Dit jaar wordt er speciale aandacht gevraagd voor de situatie van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en interseksuelen (LHBTI) in de landen waar homoseksualiteit volgens de wet strafbaar is.

De mars begint 's ochtends bij het homomonument en eindigt in het Vondelpark, waar die dag de manifestatie Pride Park wordt gehouden. Thema van de Pride Walk is: 'Marching for those who cannot join us'.

Met dit thema vraagt de organisatie aandacht voor de situatie van LHBTI’s in de 76 landen waar homoseksualiteit strafbaar is. Belize, Marokko en de Seychellen zullen juist in het zonnetje worden gezet. In deze landen is homoseksualiteit sinds dit jaar niet langer strafbaar.

Pride Amsterdam (voorheen bekend als GayPride) duurt tot zondag 6 augustus. De traditionele Canal Parade vaart op 5 augustus door de grachten van Amsterdam. Het evenement trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.