TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Turkije beveelt aanhouding 127 mensen

Tags:

ANKARA (ANP/RTR) – De Turkse autoriteiten hebben de arrestatie van 127 mensen bevolen op verdenking van betrokkenheid bij de poging tot staatsgreep een jaar geleden, meldde het Turkse staatspersbureau Anadolu maandag.

Volgens het agentschap zijn 115 van de verdachten, onder wie zakenlieden en journalisten, aangehouden in de noordwestelijke provincie Tekirdag. De overige personen worden nog gezocht door de politie.

Zij worden ervan verdacht gebruikers te zijn van ByLock, een versleutelde berichten-app die volgens de regering in gebruik is bij het netwerk rond de in Amerika wonende geestelijke Fethullah Gülen. Ankara ziet hem als het brein achter de mislukte coup. Gülen zelf heeft betrokkenheid altijd ontkend.

In de nasleep van de couppoging zijn ongeveer 150.000 mensen ontslagen of geschorst uit banen in overheidsdienst en de particuliere sector. Ook zijn meer dan 50.000 mensen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de poging tot staatsgreep.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.