TPOok!

 
avatar
   
Weten & Tech

Facebook opent weer controlepost in Duitsland

Tags: ,

ESSEN – Facebook breidt het aantal medewerkers in Duitsland die strafbare of beledigende berichten van het netwerk moeten verwijderen, sterk uit. In het najaar opent Facebook een tweede Duitse vestiging. Dit filiaal in Essen biedt plaats aan 500 medewerkers. De vestiging in Berlijn wordt opgeschaald naar 700 medewerkers.

Duitsland nam deze zomer een wet aan tegen haatzaaierij, bedreigingen en nepnieuws op social media. Bedrijven als Facebook en Twitter moeten aanstootgevende berichten binnen 24 uur verwijderen nadat ze daarvoor een aanwijzing hebben gekregen. Doen zij dat stelselmatig niet, dan riskeren zij een boete tot 50 miljoen euro.

De internetbranche is erg kritisch over de nieuwe regels. Bedrijven vinden niet dat zij opgezadeld moeten worden met de beslissing of een bijdrage door de beugel kan of niet. Ook zou de vrijheid van meningsuiting in het geding zijn. Wereldwijd wil Facebook het aantal medewerkers die berichten inhoudelijk moeten controleren uitbreiden van 4500 naar 7500.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.