TPOok!

 
avatar
   
Weten & Tech

Fiscus heeft Google België in vizier

Tags: ,

BRUSSEL – Het Belgische filiaal van Google is het onderwerp van een fiscale controle over de jaren 2014 en 2015. Dat blijkt uit het jaarverslag van Google België, meldt Le Soir. Het techbedrijf had in 2016 een omzet van 32 miljoen euro aangegeven, wat ver onder de werkelijke activiteit van het bedrijf zou liggen.

"Op het moment dat de jaarverslagen werden goedgekeurd, was de controle nog steeds aan de gang", aldus Google België, dat toevoegt dat het "momenteel aan het onderhandelen is met de fiscus om tot een akkoord te komen".

De Federale Overheidsdienst (FOD) Financiën geeft geen informatie over de zaak.

Reële omzet

Het Belgische filiaal van Google gaf in 2016 een omzet van 32 miljoen euro (+25 procent) en een winst van 1,9 miljoen aan. Het bedrijf betaalde 740.404 euro belastingen. De omzet komt echter niet overeen met de reële financiële activiteit van het bedrijf, het verkopen van advertentieruimte. Volgens schattingen zou de reële omzet meer dan 220 miljoen bedragen.

De reclame wordt vanuit Ierland gefactureerd, waar het Europese moederbedrijf van Google zich bevindt, en waar de fiscale voorwaarden voordeliger zijn.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.