TPOok!

 
avatar
   
Weten & Tech

Huren privéwoning voor vakantie neemt toe

Tags: ,

DEN HAAG – Steeds meer Nederlanders huren een particuliere woning om hun vakantie door te brengen. Afgelopen jaar deed 12 procent dat en het aantal zal nog verder stijgen. Dat komt naar voren uit onderzoek dat NBTC-NIPO Research heeft gedaan naar de rol van de deeleconomie in de vakantiemarkt. Daaruit blijkt dat nog eens 40 procent van de Nederlanders interesse heeft om een privéwoning te huren.

Het gaat om woningen die worden verhuurd via platforms als Airbnb, HomeAway en Wimdu.

Deze manier van vakantie vieren is vooral populair onder de wat jongere mensen (25-34 jaar), stedelingen en mensen uit de hogere sociale klassen. Maar, zegt onderzoeker Kees van der Most, ook steeds meer gezinnen met jonge kinderen huren een particulier huis.

Mensen kiezen voor een privéwoning omdat het goedkoper is, maar ook omdat zulke huizen vaak een bijzondere ligging hebben.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.