TPOok!

 
avatar
   
Weten & Tech

Roodharige emoji’s in de maak

Tags: ,

LONDEN – Roodharigen hebben er lang op moeten wachten, maar in 2018 krijgen ze dan eindelijk roodharige emoji's. Na blondines, brunettes en zwartharige emoji's komen volgend jaar hoogstwaarschijnlijk ook roodharigen, meldt Independent op basis van een lijst van Emojipedia.

Het gebrek aan emoji's met rossig haar was lange tijd een teer punt in de roodharige gemeenschap. Er was zelfs een petitie in het leven geroepen om daar verandering in te brengen. Op Twitter wordt verheugd gereageerd op de aankondiging. ''Eindelijk roodharige emoji's. Dat zal tijd worden'', twittert iemand.

Andere emoji's die aan de collectie worden toegevoegd zijn een lama, een platte schoen, een bagel, een teddybeer en een zeekreeft. De voorstellen, 67 in totaal, worden nog ter goedkeuring voorgelegd aan de vergadering van het Unicode Consortium, het samenwerkingsverband van grote techbedrijven dat over de icoontjes gaat.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.