TPOok!

 
avatar
   
Weten & Tech

‘WhatsApp werkt aan betaalsysteem’

Tags: ,

SAN FRANCISCO – Het heeft er alle schijn van dat het binnenkort mogelijk wordt om betalingen te doen binnen WhatsApp. De website WABetaInfo heeft verwijzingen naar WhatsApp Payments gevonden in een bètaversie van WhatsApp voor Android.

Meer dan alleen een verwijzing naar WhatsApp Payments is niet gevonden en het is dan ook nog een raadsel wanneer deze nieuwe functie live gaat. Wie nu op een snelle en makkelijke manier geld wil overmaken naar bekenden, heeft overigens al flink wat mogelijkheden om dat te doen. Zo is in Nederland de app Tikkie van ABN Amro populair.

Het lijkt voor de hand te liggen dat WhatsApp Payments gebaseerd zal zijn op hetzelfde systeem als Payments in Facebook Messenger. WhatsApp is immers eigendom van Facebook.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.