TPOok!

 
avatar
   
Weten & Tech

‘Amazon wil ook concertkaarten verkopen’

Tags: ,

SEATLLE – Webwinkel Amazon wil zich ook storten op de verkoop van concertkaartjes en tickets voor sportwedstrijden en evenementen. Verschillende bronnen melden aan persbureau Reuters dat de internetgigant de handen ineen wil slaan met eigenaren van poppodia en stadions in de Verenigde Staten.

Amazon wil met de stap onder meer zijn indrukwekkende klantenbestand verder uitbouwen en wederom een grote markt verder opschudden. Volgens het bedrijf zou de markt voor kaartjes voor evenementen daar rijp voor zijn. Consumenten houden niet van te dure kaartjes. Uitbaters van stadions en andere locatiebezitters zouden graag zien dat er meer aanbieders zijn van kaartjes om de verkoop te stimuleren.

Momenteel is Ticketmaster, eigendom van Live Nation Entertainment, de exclusieve verkoper van kaartjes voor toplocaties in de VS. Andere bedrijven die eerder met Ticketmaster wilden concurreren liepen onder meer aan tegen de sterke relaties van dat bedrijf met uitbaters van locaties.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.