TPOok!

 
avatar
   
Weten & Tech

Baidu en JD.com slaan handen ineen

Tags: ,

PEKING – Twee grote internetbedrijven in China slaan de handen ineen. Zoekmachine Baidu en JD.com hebben volgens financieel persbureau Bloomberg een overeenkomst getekend. Gebruikers die via Baidu producten zoeken, worden binnenkort meteen naar de webwinkel van JD.com geleid.

De overeenkomst moet het makkelijker maken voor Chinezen om via de mobiele webomgeving van Baidu producten aan te schaffen bij JD.com. Beide bedrijven profiteren daarvan.

Baidu profiteert van meer advertentie-inkomsten en het binnenhengelen van flink wat waardevolle data. Dat wordt op de lange termijn alleen maar beter omdat het concern de apps steeds verder kan personaliseren.

JD.com, na Alibaba het tweede bedrijf van China op het gebied van e-commerce, kan de omzet een flinke boost geven doordat het klantgerichter kan werken. Bovendien werkt de samenwerking kostenbesparend voor beide concerns.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.