TPOok!

 
avatar
   
Weten & Tech

Beter overleg Microsoft en antivirusbedrijven

Tags: ,

REDMOND – Microsoft gaat in de toekomst beter communiceren met antivirusbedrijven. Dat laat het concern weten in een bedrijfsblog. Met de stap voorkomt Microsoft een klacht van Kaspersky. Dat concern had Microsoft aangeklaagd vanwege concurrentievervalsing.

Makers van antivirussoftware, zoals Kaspersky, klagen al tijden dat het moeilijk is hun materiaal up-to-date te houden omdat Microsoft slecht communiceert over updates en veranderingen in het besturingssysteem. Microsoft heeft die kritiek ter harte genomen en zegt dat het nauwer gaat samenwerken met de antivirusbedrijven. Zo worden updates pas uitgerold als de concerns de mogelijkheid hebben gehad hun software aan te passen voor de feature-updates. Ook worden de bedrijven beter op de hoogte gehouden over toekomstige updates.

Kaspersky vond dat Microsoft met Windows Defender andere veiligheidsproducten probeert te weren en wilde daarom Microsoft aanklagen. Door de stappen die het concern nu neemt, laat het Russische bedrijf de zaak lopen.

Om de makers van antivirusproducten tegemoet te komen, gaat Microsoft Windows 10 zo aanpassen dat de bedrijven makkelijker meldingen over hun software kunnen plaatsen in het besturingssysteem. Zo kunnen ze de gebruikers bijvoorbeeld waarschuwen als hun abonnement verloopt.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.