TPOok!

 
avatar
   
Weten & Tech

Edgar Davids wint rechtszaak tegen Riot Games

Tags: ,

AMSTERDAM – Edgar Davids heeft een rechtszaak gewonnen tegen het Ierse bedrijf Riot Games. Davids vond dat het poppetje 'Striker Lucian' uit een videogame te veel op hem leek en is volgens Het Parool vrijdag door de rechtbank in het gelijk gesteld.

Davids protesteerde twee jaar geleden al tegen het spel, dat tijdens het WK van 2014 populair was. Op een forum had Riot Games toen al toegegeven dat Davids de inspiratiebron was voor het poppetje Striker Lucian. Maar het bedrijf probeerde vrijdag de rechter vergeefs te overtuigen dat de gelijkenissen toch niet zo groot waren.

De rechter wil nu dat Riot Games met accountantsstukken aantoont hoeveel met Striker Lucian is verdiend. Op basis daarvan zal een schadevergoeding worden vastgesteld.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.