TPOok!

 
avatar
   
Weten & Tech

Nest wil Amerikanen eclips door helpen

Tags: ,

MOUNTAIN VIEW – De Verenigde Staten krijgen op 21 augustus met een totale zonsverduistering te maken en de energiebedrijven in het land gaan dat merken. Nest wil zijn slimme thermostaten inzetten om een enorme energiedip te voorkomen.

Nest roept gebruikers op mee doen aan 'Solar Eclipse Rush Hour'. Mensen met een Nest krijgen op hun slimme thermostaat de vraag of ze mee willen doen. Als ze dat doen zorgt hun thermostaat er automatisch voor dat de energievraag voor en tijdens de zonsverduistering wordt verlaagd door cv-ketels en airco's tijdelijk uit te schakelen.

Deelnemers hoeven na de eclips niets te doen. Direct nadat de zon weer zichtbaar is, schakelt de Nest automatisch over op het reguliere programma van de gebruiker.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.