TPOok!

 
avatar
   
Weten & Tech

ProtonMail aast op zakelijke markt

Tags: ,

GENÈVE – ProtonMail hoopt met een nieuwe prijsstelling zakelijke gebruikers te kunnen lokken. De Zwitserse e-maildienst wordt gezien als veiliger en meer privacyvriendelijk alternatief voor bekende mailaanbieders als Google (Gmail) en Microsoft (Outlook).

De kosten voor een zakelijk mailaccount bij ProtonMail zijn 6,25 euro per gebruiker per maand. Het is mogelijk om bestaande bedrijfsdomeinnamen te blijven gebruiken. Veel meer dan alleen een veilige mailomgeving biedt ProtonMail overigens nog niet. Concurreren met G-Suite van Google en Microsofts Office 365 zal dan ook een forse kluif worden voor de Zwitsers.

Proton Technologies, het bedrijf achter ProtonMail, timmert hard aan de weg. Onlangs lanceerde het bedrijf een eigen VPN-dienst, ProtonVPN. Het door CERN-wetenschappers opgezette Proton zet zich met die dienst nog nadrukkelijker in de markt als privacybewust alternatief voor bekende commerciële partijen.

Voor consumenten zijn ProtonMail en ProtonVPN gratis te gebruiken. Aan de gratis diensten zitten wel een aantal beperkingen, zoals een maximum aantal mails per maand en een beperkte hoeveelheid opslagruimte. Wie meer wil, moet daarvoor in de buidel tasten.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.