TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Doden en gewonden door noodweer in Azië

Tags:

KATHMANDU (ANP) – In Nepal zijn door noodweer zeker dertig mensen omgekomen. Duizenden mensen raakten hun huis kwijt. Veel plaatsen zijn afgesloten van de buitenwereld en bruggen en dammen in het land zijn beschadigd, aldus de Nepalese minister van Binnenlandse zaken.

Ook China houdt last van het extreme weer. Onweersstormen raasden over het land, waardoor honderden vluchten op het drukke internationale vliegveld van Peking geannuleerd moesten worden. De lokale autoriteiten waarschuwen voor onweer, wind en zware regenval. Vooral in het gebied dat eerder deze week al werd getroffen door een zware aardbeving kunnen de weersomstandigheden leiden tot aardverschuivingen en overstromingen.

In de autonome Chinese regio Binnen-Mongolië doodde een tornado vijf mensen. Vijftig anderen raakten gewond.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.