TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Macron maakt nog weinig indruk bij Fransen

Tags:

PARIJS (ANP) – De eerste honderd dagen van Emmanuel Macron als president hebben tot nu toe weinig enthousiasme kunnen opwekken bij de Fransen. Bij een opiniepeiling van de krant Le Figaro gaf slechts 36 procent van de ondervraagden een positief oordeel over het beleid van de president.

De belangrijkste oorzaak van de lage populariteit van Macron zijn de hervormingen die de regering heeft aangekondigd. Vooral een verlaging van een woonkostentoeslag voor de mensen met de laagste inkomens is slecht gevallen. Ook een voorgenomen versoepeling van het ontslagrecht wordt slechts door weinigen gewaardeerd.

De Fransen hebben de afgelopen weken steeds van de regering te horen gekregen dat ze ,,de komende jaren eerst door de zure appel heen moeten bijten, voordat de beloningen van het beleid worden uitgedeeld''.

Hollande

Het voornemen van het Franse kabinet om het begrotingstekort terug te brengen naar de Europese norm van 3 procent vinden de meeste Fransen wel een goede maatregel.

Macrons voorganger François Hollande deed het in 2012 na honderd dagen regeren beter. Hij kreeg van bijna de helft van de Fransen een positieve beoordeling.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.