TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Speurhonden in Turkije aangekomen

Tags:

ADANA (ANP) – Een team van de Nederlandse zoekhondenstichting Signi is aangekomen in Turkije. Het team is de komende week in het land om te helpen zoeken naar de vermiste Joey Hofmann uit Haaksbergen. Dat gebeurt op eigen initiatief maar wel in overleg met de familie en met de Turkse en Nederlandse politie.

Zaterdagavond even na 19.30 uur liepen de honden Paddle en Power vrolijk rond op de luchthaven van Adana. Zij waren even daarvoor met hun begeleiders aangekomen. De derde, Salto, en zijn begeleider worden iets later op de avond verwacht. De Mechelse herders zijn in twee vliegtuigen vervoerd naar het land; er mogen niet meer dan twee honden op één vlucht.

De stichting uit het Brabantse dorp De Rips (gemeente Gemert-Bakel) is sinds 2004 actief en wordt geleid door de dierenarts Esther van Neerbos en de paraveterinair uit haar praktijk, Janette Kruit. Samen met vrijwilliger Martijn Verhoef gaan ze in gebied nabij de Turkse badplaats Silifke zoeken naar sporen van Hoffmann (21), die al ruim een maand niet meer is gezien.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.