TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Berlijn vangt 3000 krabben in Tiergarten

Tags:

BERLIJN (ANP/DPA) – Medewerkers van de gemeente Berlijn hebben de voorbije twee weken ruim 3000 moeraskrabben in het bekende stadspark Tiergarten gevangen. De soort is oorspronkelijk afkomstig uit Noord-Amerika.

Experts zijn verbaasd over de hoeveelheid. Zij schatten het aantal vooraf op tweehonderd. De krabben hielden zich vooral op rond de Neuen See, een meer in het uitgestrekte park. Ze worden algemeen beschouwd als schadelijk voor de Europese inheemse natuur.

Medio augustus verschenen de rode krabben plotseling ook op straten in de omgeving van het park. Daarop besloot de gemeente in actie te komen. De gevangen krabben worden vernietigd. Ze gelden overigens als goed eetbaar.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.