TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Geen opheldering weigeren ambassadeur Suriname

Tags:

DEN HAAG (ANP) – Suriname heeft Nederland geen opheldering gegeven waarom het de Nederlandse ambassadeur weigert. Minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) hoopt hierover volgende week tijdens de Algemene Vergadering van de VN met zijn Surinaamse ambtgenoot te spreken.

Koenders vindt het belangrijk dat twee landen met zulke nauwe banden op het hoogste diplomatieke niveau zijn vertegenwoordigd. Hij was ,,zeer verbaasd" dat de Surinaamse regering deze zomer zich keerde tegen de komst van de nieuwe ambassadeur. Kort daarvoor had Paramaribo nog laten weten akkoord te gaan. Hij heeft sindsdien alleen te horen gekregen dat het een ,,politiek besluit" was.

De Tweede Kamer wil dat visumvrij reizen voor Surinamers naar Nederland mogelijk wordt. Dat is een zaak van de Europese Commissie, maar de volksvertegenwoordigers vroegen Koenders woensdag tijdens een debat zich hiervoor in te zetten. De minister wil dat wel doen, maar benadrukte dat visumliberalisatie alleen mogelijk wordt als Suriname daarvoor een verzoek bij de Commissie indient. En dat is nog niet gebeurd.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.