TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Merkel ziet niets in tweede tv-debat

Tags:

BERLIJN (ANP/DPA) – De Duitse bondskanselier Angela Merkel wil geen tweede tv-debat met Martin Schulz, de kandidaat van de SPD voor het bondskanselierschap. Haar partij liet dat woensdag weten in reactie op de uitnodiging van Schulz dinsdag.

Schulz wilde nog een keer de degens met Merkel kruisen omdat volgens hem in het tv-debat van 3 september veel onderwerpen die de burgers beroeren niet aan de orde kwamen. Merkel voelt daar volgens haar partij niets voor. ,,Over dit onderwerp is alles gezegd'', aldus de partij. Angela Merkel heeft volgens de CDU ,,graag meegedaan aan een tv-debat'' maar laat het daar bij.

De verkiezingen in Duitsland zijn op 24 september. Ook de tv-zenders ARD, ZDF, RTL en SAT.1 wilden meer dan één duel tussen Merkel en Schulz, maar de bondskanselier wees dat af.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.