TPOok!

 
avatar
   
Binnenland

Rutte op Prinsjesdag naar VN in New York

Tags:

DEN HAAG (ANP) – Premier Mark Rutte vertrekt na alle verplichtingen op Prinsjesdag naar New York om de 72e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties bij te wonen. Hij blijft er tot en met 21 september.

Rutte spreekt op 20 september de vergadering toe. Hij gaat dan onder meer in op het belang van de VN en de Nederlandse prioriteiten voor het lidmaatschap van de VN-Veiligheidsraad, dat begint op 1 januari 2018. Nederland is dan een jaar een van de tien tijdelijke leden van de Veiligheidsraad.

Rutte neemt verder deel aan bijeenkomsten over onder meer radicalisering online en over water. Ook spreekt hij met onder anderen de secretaris-generaal van de Verenigde Naties. In de gesprekken gaat het ook over de situatie en de internationale samenwerking in de door orkaan Irma getroffen delen van het Koninkrijk en de andere landen in de regio.

Minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken en minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) gaan ook naar New York.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.