TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Timmermans: nu burger bedienen

Tags:

STRAATSBURG (ANP) – We moeten nu concrete stappen nemen waardoor Europeanen de positieve gevolgen merken van de groeiende economie en zich veiliger gaan voelen. Vicevoorzitter Frans Timmermans van de Europese Commissie zei dat na het pleidooi van zijn baas Jean-Claude Juncker voor versterking van de Europese Unie.

,,Het gaat niet om meer of minder Europa. Een burger wil oplossingen voor de grote problemen: veiligheid, migratie, een stabiele munt, een baan voor zijn kinderen. Dat houdt mensen bezig.’’ En als dat moet door meer Europees samen te werken, komt dat ,,duidelijk vanuit een vraag van de Europese bevolking’’.

Timmermans vond het ,,opvallend’’ dat Juncker ,,zeer brede steun’’ kreeg in het Europees Parlement. ,,Er zijn gewoon te veel problemen die landen niet alleen kunnen oplossen, zoals migratievraagstukken en verandering naar een duurzame economie.''

De Nederlander kreeg de opdracht om een taskforce te gaan leiden die onder meer gaat kijken naar Europese wetgeving die geschrapt kan worden, bijvoorbeeld op het vlak van landbouw of productveiligheid. ,,Geef nu eens aan: wat kan er minder, waar zien jullie mogelijkheden. Je hoort wel vaak over 'minder Europa’, maar als je daarnaar vraagt komt er zelden een concreet antwoord, ook niet uit de meest kritische lidstaten.''

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.