TPOok!

 
avatar
   
Buitenland

Duitse politici willen langere regeerperiode

Tags:

DÜSSELDORF (ANP) – Leiders van alle partijen in de Duitse Bondsdag hebben zich positief uitgelaten over de verlenging van de regeerperiode. Ze willen volgens Duitse media liever verkiezingen om de vijf jaar dan om de vier jaar.

Zondag 24 september kiest Duitsland een nieuwe volksvertegenwoordiging. Voormannen van politieke partijen wijzen erop dat de verkiezingscampagnes tijd vergen en dat er na de verkiezingen een coalitie moet worden gevormd. Al die tijd gaat ten koste van de tijd om te regeren. Bovendien zijn verkiezingen om de vijf jaar ook gebruikelijk in de meeste Duitse regionale parlementen en in het Europees Parlement.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.