TPOok!

 
avatar
   
Weten & Tech

Chatdienst AIM stopt

Tags: ,

SAN FRANCISCO – Het doek valt voor een van de eerste chatprogramma's ter wereld. Op 15 december stopt AOL Instant Messenger, afgekort AIM. Het was rond de eeuwwisseling groot, vooral in de Verenigde Staten, maar kon niet op tegen sms en apps als Facebook en WhatsApp. Daarom trekt AOL er nu de stekker uit.

Eind jaren negentig concurreerde AIM met chatprogramma's als ICQ en MSN Messenger. ''We weten dat er zo veel trouwe fans zijn die AIM tientallen jaren hebben gebruikt, en we vonden het geweldig om sinds 1997 te werken en te bouwen aan de eerste chatapp in zijn soort'', schrijft AOL. Er komt geen opvolger.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.