TPOok!

 
avatar
   
Weten & Tech

Sigarenboeren zetten gps in tegen diefstal

Tags: ,

ROTTERDAM – Sigarenwinkels van keten Primera zetten een nieuw wapen in om sigarettendieven te weren. Tussen de sigarettenpakjes komen namaakpakjes met GPS-zenders te staan. Als een dief het tabaksschap leeghaalt is de kans groot dat hij die meeneemt en kan worden opgespoord.

De nieuwe aanpak moet afschrikwekkend werken, maar het vergroot ook de kans om daders op heterdaad te betrappen. Winkels van Primera worden voorzien van een waarschuwingssticker die dieven moet weerhouden hun slag te slaan.

De eerste winkel die gebruikmaakt van het systeem, wordt vrijdagmiddag in Rotterdam door burgemeester Ahmed Aboutaleb onthuld. Primera heeft zelf geen winkels, maar is een coöperatie waarbij zo'n 500 zelfstandig ondernemers met eigen winkels in het hele land zijn aangesloten.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.